Wat is een boxspring?

Een boxspring is een comfortabel, verend en goed ventilerend bed. Vrij vertaald is het een ‘’box met veren’’. De ‘’boxspring’’ is de bak die onder het matras staat welke (tenzij anders aangegeven) een bonell- of pocketveren systeem heeft. Het voordeel van een boxspring is dat deze anders dan een spiraal of lattenbodem een 100% vlakke bodem heeft. Hierdoor ligt uw matras ten alle tijden vlak en optimaal ondersteund.

De ‘’boxspring’’ is dus voorzien van een veren pakket waarop een vilt beschermingslaag ligt met daarop een goed ventilerende schuimlaag van comfortschuim of koudschuim. Het verenpakket ligt op een open (massief) houten frame waardoor ook hier de ventilatie optimaal is. Het geheel wordt gestoffeerd met een stevige en sterke meubelstof welke onderhoudsvrij is. 


Complete boxspring

De meeste boxsprings worden tegenwoordig vaak compleet geleverd. Dit betekend dat wanneer u een boxspring koopt u eigenlijk een complete set koopt.  Een complete set bestaat vaak uit: 1 of 2 box(en) met poten, 1 of 2 matras(sen), 1 hoofdbord en een topdekmatras.

Accessoires

Bij vrijwel alle aanbieders kunt u ook accessoires bij bestellen zoals een hocker of een voetenbank. Hiermee creëert u extra opbergruimte en krijgt uw boxspring een luxere uitstraling. Let wel op dat deze accessoires meer ruimte in beslag nemen. 

Tip: Let goed op bij het kopen van een boxspring of het gaat om alleen de boxspring of om een complete set!